Praktijk voor irisdiagnose en natuurlijke gezondheidszorg

Ziekte uit zich bij ieder mens verschillend. De mens beschikt over veel krachten om zichzelf gezond te houden en eventueel weer gezond te maken. Op dit zelfhelend vermogen (je persoonlijke afweersysteem) doet een natuurgeneeskundige of homeopaat een beroep. Een minder gezonde leefstijl (milieu, voeding, stress), maar ook erfelijkheid en aanleg beïnvloeden lichaam en geest en dus de balans die we nodig hebben om ons zo goed mogelijk te handhaven.
José Verhoeven heeft een aantal mogelijkheden tot haar beschikking om diagnose te stellen en “op maat” te behandelen en vooral ook om mensen te leren zichzelf te helpen (zelfbe wustwording).

Irisdiagnose
Met de irismicroscoop kijken naar de reflexgebieden van het hele lichaam in de iris, het gekleurde gedeelte van het oog. Er is goed vast te stellen welke organen of orgaanstelsels in aanleg of daadwerkelijk het meest belast is op het moment dat iemand de praktijk bezoekt. Op grond van erfelijkheid en typologie (geestelijk en lichamelijk) kan worden gekozen voor de best mogelijke therapievorm of terugverwijzing naar de huisarts indien nodig.

Reinigingskuur
In het voor- en/of najaar is het mogelijk individueel of en groepsverband deel te nemen aan een reinigings-vasten kuurweek, o.l.v. José Verhoeven

Bachbloesemtherapie
Bloesems, afkomstig van wilde struiken, bomen of planten worden uitgekozen op iemands gemoedstoestand van dat moment. Dr. Bach leerde in de 19de eeuw al dat mensen die niet “lekker in hun vel” zitten langer doen over een genezingsproces dan mensen die geen emotionele blokkades hebben. Wisselende- of negatieve stemmingen, angsten, onzekerheden, traumatische gevoelens, boosheid, moedeloosheid, ongeduld, hyperactiviteit etc. worden met Bachbloesems behandeld om lichamelijke of geestelijke klachten te voorkomen of te genezen.

Fytotherapie (kruidengeneeskunde)
Kruiden worden gegeven in de vorm van thee(mengsels), druppels (tinctuur) of tabletten (kruidencomplexen die elkaar versterken).

Homeopathie: klassiek of complex
Een natuurgeneeskundige zal afhankelijk van wat nodig is op dat moment, gebruik maken van klassieke homeopathie (v.a. D30, meestal korrels) of van de minder sterk verdunde (complex) homeopathie (tot D30, korrels, druppels of tabletten).

Biotensor
Een apparaatje dat reageert op stralingsveranderingen (zoals een wichelroe de of een pendel) van het menselijke aura. José Verhoeven gebruikt deze methode als verlengstuk van een basisopleiding tot Touch for Health-therapeute en kinesiologie, bij het diagnose stellen alsmede het zoeken naar de oorzaak van een ziekte.

Voedingsadviezen
Waar duidelijk is dat gezondheid en ziekte nauw samenhangen met de voeding of leefstijl zal samen met de cliënt gekeken worden waar het voedingspatroon verantwoord kan worden aangepast en naar wat haalbaar is.

Praktijk voor irisdiagnose en natuurlijke gezondheidszorg

José Verhoeven013 522 05 28
06 51 61 22 29
verhoevenjose@kpnplanet.nl
www.verhoevennatuurgeneeskunde.nl
  • Balans Oisterwijk

    Terburghtweg 3
    5061 LA Oisterwijk

    Route