Shiatsu

Drukpuntmassage, acupressuur is een manuele therapievorm, vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een preventieve behandelmethode. Door behandeling van de energiebanen (meridianen), word de doorstroming van levensenergie bevordert, gezondheid bevordert en gehandhaafd. Tevens een behandelmethode voor lichamelijke klachten (nek, schouder, rug, etc.), emotionele problemen (overmatige angst, onverwerkt gevoelens, etc), mentale problemen (stress, druk, depressie, hoofdpijn, etc.

De druk kan op een punt gehandhaafd worden of ritmisch, afwisselend gestimuleerd worden. De nadruk ligt op de verbetering en instandhouding van het beendergestel, gewrichten, pezen, spieren en meridiaanlopen (dit zijn kanalen in het lichaam, waardoor levendige, magnetische energie vloeit, in relatie met inwendige organen). Er is een direct contact door de aanraking, waardoor mentaal en gevoelsmatig onbehagen direct waarneembaar is. Dit is een massage die ontspannend werkt, het bewustzijn van het eigen ik ondersteunt en de hara versterkt (levens-centrum van de mens).

Autogene training en meditatie
De ademhaling zal in deze training een centrale bron van aandacht zijn.
Met behulp van autogene training leert u stapsgewijs en intensief te ontspannen. “Autos” is grieks en staat voor het woord “het Zelf”, “geno” betekent “ontstaan”.

Iedere woensdag avond besteden we aandacht aan ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, expressie van het innerlijk be-leven (dans, etc) en meditatietechnieken om de innerlijke stilte in u Zelf te ervaren. Waar nemen van uw lichaam, denken, emoties en dat u als mens meer bent dan dat alleen.

 • Cursus Autogene training en Meditatie
 • Cursus partner –massage
 • Cursus baby massage
 • Voetreflexzonemassage
 • Shiatsu massage
 • Sport-massage
 • Trainingen: body & mind

Cranio sacraal therapie en traditionele thaise massage met warme kruidenstempels. Declaratie bij uw zorgverzekeraar is mogelijk voor de therapeutische massages.

Ik werk samen met een team van masseurs die diverse massage technieken beheersen. Zo kunt u ook de ayurvedische- / energetische-/ kristal- /aroma- / bindweefsel / -sport- / stoel- / ontspannings-/ haptonomische- massage krijgen.

We komen ook bij u thuis.

Diverse massages

Jacqueline Hopstaken06 51 23 56 77mpp.j.hopstaken@hotmail.com
Paula van Houtum06 38 24 99 18pwatmvanhoutum@hotmail.com
 • Balans Oisterwijk

  Terburghtweg 3
  5061 LA Oisterwijk

  Route