Bewegen Voor Ouderen

Ook wie niet over de conditie van een atleet beschikt, kan met een paar eenvoudige oefeningen de energie weer volop door het lichaam laten stromen. Omdat het kalme en vloeiende Qi Gong zowel staand als zittend beoefend kan worden, is het bij uitstek geschikt als oefening voor ouderen. Voor wie met gezondheidsklachten kampt, is het een aangename manier om in beweging te blijven; Qi Gong vraagt immers geen krachtsinspanning of lichamelijke prestatie.

Enokija heeft een Qi Gong-programma dat zich speciaal richt op senioren en volwassenen met enige lichamelijke beperking. Met deze oefeningen leert u niet alleen om de energie te laten stromen, maar ook om haar te gebruiken. U ontdekt hoe energie gestuurd kan worden naar die delen van het lichaam die extra kracht nodig hebben voor versterking of genezing.

Als het nodig is kunnen de oefeningen voor iedere deelnemer worden aangepast. Mocht u echter toch twijfelen of het voor u wel mogelijk is, neem dan even contact op. Dan overleggen we samen wat wel en niet mogelijk is.


Joke van Nyendaal
013 5712 543
joke@enokija.nl
www.enokija.nl