Kundalini Yoga

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini is de levensenergie die in ons lichaam aanwezig is. Door het beoefenen van Kundalini yoga activeer je deze levenskracht. Kundalini yoga is een van de oudste en krachtigste yoga tradities uit India en wordt ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd. Door het regelmatig beoefenen van Kundalini yoga word je je bewust van wie jij bent, zodat je beter kunt luisteren naar de stem van je hart (je “eigen IK”). Hierdoor kun je keuzes maken die echt bij jou passen. Zo leef je naar jouw volle potentie: fysiek, mentaal en spiritueel.

Kundalini yoga versterkt alle aspecten van je lichaam en geest door het vrijkomen van jouw levenskracht. Het helpt je jezelf energiek, flexibel, ontspannen en vrolijk te voelen.

Kundalini yoga bevordert binnen je levenshouding: hulpvaardigheid, compassie en nederigheid. Door anderen te helpen wordt je namelijk zelf ook gelukkig.

In de Kundalini yoga wordt ervan uitgegaan dat alle wijsheid in jezelf aanwezig is. Het is alleen een kwestie van luisteren naar je “eigen IK”, je innerlijke stem. Bij veel mensen is deze innerlijke stem, door onze drukke levensstijlen, niet meer zo duidelijk te horen.

Voor wie bestemd?

Kundalini yoga is bij uitstek de vorm van yoga voor mensen met een actief bestaan. 
Yoga voor mensen met verantwoordelijkheden op school, werk, familie en in de wereld; voor degene die midden in de maatschappij staan.

Kundalini yoga werkt direct op je zenuw- en klierstelsel waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan je lichaam ervaart. 
Naast de lichamelijke effecten, van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van gifstoffen en diepe ontspanning, kan Kundalini yoga inzicht geven in emotionele blokkades en angsten.

Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen. Door het verworven bewustzijn kun beter communiceren.

Het helpt je verder bij:

  • Het herkennen en reduceren van stress
  • Het toenemen van de fysieke en mentale flexibiliteit
  • Diepere ontspanning
  • Het in balans brengen van het zenuw- en klierstelsel
  • Het verbetering van persoonlijke communicatie
  • Het stimuleren van creativiteit en innovatief vermogen
  • Het tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteit en PMS

Ga voor meer informatie naar www.satyapal.nl


Enid van der Eerden
013 521 0696
info@satyapal.nl